Categories:

Braziliaanse fondsmanager en Nasdaq om ’s werelds eerste Bitcoin ETF te lanceren

De Braziliaanse Hashdex werkt samen met Nasdaq om ’s werelds eerste Bitcoin ETF naar de Bermuda Stock Exchange te brengen.

Gereglementeerde Braziliaanse fondsbeheerder Hashdex heeft een overeenkomst gesloten met Nasdaq voor de lancering van ’s werelds eerste op de beurs verhandelde crypto-activa (ETF) op de Bermuda Stock Exchange (BSX).

De beurs kondigde aan dat het de ‚Hashdex Nasdaq Crypto Index‘ op 18 september had goedgekeurd, wat aantoont dat er 3 miljoen klasse E aandelen zullen worden uitgegeven voor de handel op het platform. Cointelegraph Brazilië bevestigde het partnerschap van Nasdaq en ETF met de president van Hashdex, Marcelo Sampaio.

Volgens het lokale mediakanaal Infomoney zou het fonds tegen het einde van het jaar live en handelend op de BSX moeten zijn. Het rapport merkt op dat Hashdex heeft gekozen voor toepassing met BSX vanwege de crypto-vriendelijke regelgeving van Bermuda.

Beursverhandelde fondsen bieden een gereguleerd en verzekerd vehikel voor institutionele beleggers die toegang hebben tot grondstoffen zonder de onderliggende activa te bezitten.

Hoewel er geen verdere details over de ETF openbaar zijn gemaakt, verklaarde Hashdex dat de methodologie en andere belangrijke informatie over het product door Nasdaq zal worden vrijgegeven op de lanceerdatum van het product.

In commentaar op de grote Braziliaanse krant Oglobo zei Sampaio dat de lancering van de ETF de institutionele investeringen in de cryptosector zou bevorderen.

Hashdex beheert momenteel 46,4 miljoen dollar aan activa die vier fondsen overspannen, waaronder fondsen die crypto-activa houden. De accountant van de firma is KPMG, zijn primaire financiële instelling is Silvergate Bank, en de crypto-activabewaarders van Hashdex zijn Xapo, het Vertrouwen van het Koninkrijk, en Vo1t.

Eerder deze week voorspelden de voormalige Goldman Sachs-man-manager en fondsmanager Raoul Pal dat de lancering van Bitcoin ETF in de VS ook op handen was:

„Ik ga je de grootste kans van je leven geven: ze krijgen een ETF over de streep. Er zullen miljarden euro’s in worden gestoken. Elk pensioenplan zal er wat geld aan toewijzen. Elk familiekantoor zal er wat geld aan toewijzen. En hoe meer de prijs omhoog gaat, hoe meer ze zullen toewijzen.“
De laatste jaren heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voorstellen voor Bitcoin ETF’s van de Winklevoss tweeling, en Wilshire Phoenix en NYSE makelaar Arca afgewezen.