Categories:

Analytiker: Bitcoin kan bilda en lokal topp som indikatorer överköpta

Bitcoin har genomgått en kraftig korrigering sedan de 24 300 dollar som uppnåtts den senaste helgen. Den ledande kryptovalutan handlas för närvarande för 22 600 dollar men föll så lågt som 21 800 dollar för cirka 24 timmar sedan.

BTC har minskat med 5% under det senaste dygnet. Bitcoin överträffar de flesta kryptovalutor, som tycks sjunka som ett resultat av ett starkt dominansdrag. Denna dominansrörelse kan ha utlösts av rykten om att US SEC äntligen kommer att driva rättsliga åtgärder mot Ripple angående XRP.

Analytiker tror att Bitcoin kan ha bildat en lokal till medellång sikt efter toppen den senaste helgen.

Bitcoin bildar troligen en topp på nära till medellång sikt

Bitcoin kan ha bildat en medellång sikt efter att ha nått en topp på 24 300 dollar den senaste helgen, har vissa analytiker sagt.

Diagrammet nedan delades nyligen av en ledande näringsidkare. Det visar att på medellång sikt kan Bitcoin ha hittat en topp på grund av en kraftig ökning av det veckovisa relativa styrkaindexet (RSI) och det stokastiska RSI. Båda indikatorerna ligger för närvarande i ett extremt överköpt intervall, vilket tyder på att en återgång för denna marknad beror på.

Naturligtvis, när näringsidkaren förbehåller sig, kan dessa indikatorer förbli överköpta under längre perioder. De har just visat honom att det är ok att vara försiktig med ytterligare längtan i den nuvarande miljön:

”Veckovis RSI och Stoch RSI överköpte betydligt. Det har varit en trendmarknad och oscillatorer kan förbli överköpta – men jag är bara försiktig här … Lokal topp? ”

Starka grundläggande

Medan Bitcoins prisåtgärd är svag, är kärnkedjan fortfarande stark. Rafael Schultze Kraft, CTO på Glassnode, konstaterade nyligen att när antalet BTC som hålls på börser minskar, tror han att en likviditetskris på utbudssidan spelar ut:

“#Bitcoin är i en leverans- och likviditetskris. Detta är extremt hausseartat! Och mycket underskattat. Jag tror att vi kommer att se detta betydligt återspeglas i Bitcoins pris de kommande månaderna. Låt oss ta en titt på data. „

Analytiker tror att ytterligare ackumulering av långsiktiga investerare bara kommer att tvinga Bitcoin högre över tiden.